Černý čaj má svou osobitou vůni i chuť. Každý den si ho vychutnává milióny lidí. Pojďme se podívat blíže na tento skvělý nápoj. Původem černý čaj sahá až do Číny, kdy se objevují první zprávy o tomto čaji, za doby císaře Shen Nonga. Černý čaj se označuje především kvůli své barvě, která je díky oxidaci tmavší než u jiných typů čajů. V 17. století se čaj rozšířil do celého světa, zejména díky britským obchodníkům. Postupně se stal součástí evropských kultur, zejména ve Velké Británii, kde je pití černého čaje rituálem, který se pojí s oblíbeným „čajem o páté“.
Výroba černého čaje je poměrně náročná. Prvním krokem je ruční sběr čajových lístků, které se poté ponechají na vzduchu, aby ztratili část své vlhkosti. Dalším krokem je oxidace, která dává čajovým listům její charakteristickou tmavou barvu a plnou chuť. Po oxidaci se listy osuší, aby se zastavil proces fermentace. Nutno říct, že zpracování listů se liší dle jednotlivých regionů a zemí. Můžete ochutnat více druhů čajů, abyste přišli na to, který je váš oblíbený. Černé čaje darka-shop.cz vám nabízí různorodé čaje, které pochází z různých koutů světa.
Můžete si být však jistí, že vždy dostanete kvalitní výrobek, který prozáří vaše ráno nebo jinou část dne. Oddejte se ochutnávání a rozpoznejte různé tóny a aromata, která čaje doplňují. Černý čaj je oblíbený nejenom díky své chuti, ale také díky svým přínosům pro naše zdraví. Je plný antioxidantů, takže neutralizuje volné radikály, čímž snižují riziko chronických onemocnění, jako např. kardiovaskulárních chorob. Díky obsahu kofeinu zvyšují naší energii a napomáhají nám se soustředěním a koncentrací. Jeho účinky jsou v této oblasti srovnatelné s oblíbenou kávou, jenom se jedná o zdravější variantu. Černý čaj také podporuje trávení, může vám pomoci v případě, kdy vás trápí špatné zažívání či nadýmání.